دکتر امیر مقدادی » خدمات زیبایی دندان » بلیچینگ دندان و همه چیز درباره آن

بلیچینگ دندان و همه چیز درباره آن

سفید-کردن-دندان-با-بلیچینگ-
آنچه می خوانید...

بلیچینگ دندان یکی از روش های مرسوم برای سفید کردن دندان ها می باشد، و تقریبا راهی بدون ریسک و ایجاد مشکل برای زیبایی دندان ها است، البته عملکرد بلیچینگ به هیچ وجه به اندازه عملکرد کامپوزیت و لمینیت نیست و نمی تواند دندان های شما به سفیدی بعد از انجام این کارها کند.

بلیچینگ دندان

بلیچینگ دندان چیست؟

یک روش حرفه ای و بسیار پر کاربرد، برای از بین بردن لکه ها و رنگ هایی که بر روی دندان ها به مروز زمان ایجاد شده است بلیچینگ می باشد، برای اینکه بلیچینگ به بهترین حالت ممکن عمل کند و دندان های شما را بهترین شیوه سفید کند، بهتر است قبل از انجام این کار برای ویزیت و شناخت عواملی که باعث ایجاد لکه ها شده است به دکتر دندانپزشک مراجعه کنید؛ ماده ای که دندانپزشکان برای انجام کار بلیچینگ استفاده می کنند پراکسید هیدروژن نام دارد، که باعث می شود مواد رسوب کرده بین دندان ها در آن حل شده و از بین بروند و دندان شما به رنگ روز اول خود بازگردد.

بیشتر بخوانید: افزایش زیبایی دندان ها با کامپوزیت

چه کسانی کاندیدای مناسبی برای بلیچینگ می باشند؟

سفید کردن دندان برای افرادی که دندان های زردی دارند، بهترین روش است و کاملا جواب می‌دهد، اما کسانی که دندان های قهوه ای دارند یا حتی دندان های بنفش و خاکستری، بلیچینگ برای آنها اصلا کارساز نیست. از آنجایی که انجام این کار، چندان کم هزینه نیست، بهتر است قبل از هرگونه اقدامی، با دندانپزشک مشورت کنید و بفهمید بلیچینگ برای شما مناسب است یا خیر.


نحوه بلیچینگ دندان

همانطور که گفتیم، ماده ای که برای سفید کردن دندان ها استفاده می شود، پراکسید هیدروژن یا پراکسید کاربامید نام دارد. در طی فرایند بلیچینگ، پراکسیدها فعال می‌شوند. در این زمان، مولکول های اکسیژن آزاد شده و وارد ریز شکستگی های مینای دندان می‌شوند تا رنگدانه های لکه ها را از بین ببرند، دندان هایی که تحت عمل بلیچینگ در مطب قرار بگیرند، 3 تا 8 درجه روشن تر خواهند شد؛در ادامه توضیحات دقیق تری از نحوه انجام این کار به شما ارائه خواهیم داد.

سفید کردن دندان ها با لیزر

برای شروع انجام کار بلیچینگ، دندانپزشک یک محافظ پلاستیکی و یا ژل مخصوص روی لثه قرار می دهد تا از لثه ها در برابر مواد شیمیایی طی فرآیند بلیچینگ جلوگیری کند، سپس ماده بلیچینگ با غلظت های مختلفی بر روی دندان ها قرار می گیرد، بلیچینگ دندان ممکن است با استفاده از لیزر یا بدون استفاده از لیزر انجام شود.

ویزیت ابتدایی و انجام کار بیلیچینگ معمولاً از 30 دقیقه تا 1 ساعت به طول می انجامد و ممکن است به بیش از یک درمان نیاز داشته باشید. کنسانتره سفید کننده مورد استفاده در فرآیند مطب بسیار قوی تر از آن است که در سایر روش ها استفاده می شود، زیرا دندانپزشک می تواند نحوه استفاده از آن را به صورت مستقیم تحت نظر داشته باشد.

بلیچینگ چه لکه هایی را از بین می برد؟

سفید کردن دندان ها با استفاده از روش بلیچینگ، لکه ها یا تغییرات رنگی را که به طور طبیعی بر روی دندان ها ایجاد شده اند را به بهترین شکل پاک می کند، این لکه ها شامل موارد زیر می شوند:

افزایش سن

با گذشت زمان، دندان ها با نوعی جرم زرد، قهوه ای، سبز یا خاکستری رنگ تیره و بدرنگ می شوند (که ممکن است به دلیل وراثت و یا برخی عادات غذایی باشد). دندان هایی که به این دلیل بدرنگ شده اند به آسانی سفید می شوند.

مصرف برخی غذاها

مصرف برخی از نوشیدنی ها و مواد غذایی مانند قهوه، نوشابه و سبزیجات و میوه های تیره رنگ نیز می تواند موجب تغییر رنگ دندان ها شود که این نوع از تیرگی و بدرنگی دندان ها را نیز با استفاده از روش بلیچینگ به راحتی می توان برطرف کرد.

استعمال دخانیات

تغییر رنگ دندان هایی که در اثر کشیدن سیگار ایجاد شده باشد نیز از جمله مواردی است که با بلیچینگ دندان قابل پاک کردن است.

بیشتر بخوانید: انواع روکش های دندانی؛ افزایش زیبایی دندان ها

لکه های مقاوم در برابر پاک شدن به روش بلیچینگ

برخی از تیرگی ها و لکه های دندان ها را نمی توان با استفاده از روش بلیچینگ سفید کرد، در ادامه به انواع تیرگی های دندانی که قابل برطرف کردن با این روش نیستند می پردازیم:

دندان هایی با لکه های خاص

لکه هایی که اغلب به دلایل غیرطبیعی ایجاد شده اند، به درمان با روش بلیچینگ دندان پاسخ خوبی نمی دهند. در واقع ممکن است این دندان ها به اندازه دیگر دندان های فرد سفید نشوند.

تروما

دندان هایی که رنگ عاج آنها در اثر تروما تیره شده است، این تروما ها شامل موارد زیر می شوند:

  • آنتی بیوتیک های تتراسایکلین که در هنگام تشکیل دندان مصرف می شود: این داروها به دلیل ترکیبات شیمیایی که دارند موجب تغییر رنگ ساختار بلوری مینای دندان و عاج زیرین می شوند.
  • قرار گرفتن بیش از حد دندان ها در معرض فلوراید: دندان هایی که بیش از حد در معرض ماده فلوراید باشند ممکن است دچار فلوروز شوند و در نتیجه تغییر رنگ بدهند.
بلیچینگ دندان-در پاسداران

سوالات متداول

منابع:

https://www.healthlinkbc.ca/health-topics/ug3150
https://www.yourdentistryguide.com/professional-whitening/

اشتراک گذاری مطلب:

دکتر مقدادی

دکتر امیر مقدادی

فارغ التحصیل  از دانشگاه Comenius در رشته دکترای حرفه‌ای دندانپزشکی و استوماتولوژی 
حدود دو دهه سابقه کار حرفه ای در زمینه های مختلف دندانپزشکی در مطب خصوصی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *