دکتر امیر مقدادی » بیماری های دهان و دندان » درمان تحلیل استخوان لثه

درمان تحلیل استخوان لثه

تحلیل استخوان لثه
آنچه می خوانید...

یکی از سوالاتی که اغلب بیماران از دندانپزشکان خود می پرسند این است که پیوند استخوان لثه به چه منظوری انجام می شود؟

بسیاری از اوقات به دلیل بیماری پیشرونده، عفونت یا ضربه، استخوان و بافت نرم در نواحی اطراف دندان از بین می‌رود. تحلیل یا زوال استخوان به طور طبیعی زمانی اتفاق می‌افتد که دندان‌ها از بین می‌روند یا کشیده می‌شوند مگر اینکه ایمپلنت‌های دندانی برای حفظ استخوان قرار داده شوند. اما گاهی فردی برای انجام ایمپلنت دندان به دندانپزشکی مراجعه می کند اما از نظر شکل استخوان فک وی شرایط نگهداری ایمپلنت دندان را ندارد. در این مواقع دندانپزشک بسته به اینکه میزان تحلیل استخوان چه میزان است یک سری راهکارهایی را برای پیوند استخوان جهت انجام ایمپلنت دندان ارائه می دهد.

پیوند استخوان به منظور بازسازی استخوان تخریب شده دندان به دلیل بیماری می باشد. پیوند استخوان زمینه را برای رشد مجدد استخوان و بازگرداندن و ثبات آن را فراهم می کند.

اصولا پیوند استخوان ایمپلنت دندان کیفیت و کمیت استخوان فک از جمله عوامل موثر در موفقیت روند درمان ایمپلنت دندان می باشد. تحلیل استخوان های نگه دارنده دندان ها موجب لق شدن دندان ها و از دست دادن آنها می شود زیرا با تحلیل استخوان، استخوان کافی برای نگهداری دندان ها وجود نخواهد داشت.

تحلیل استخوان لثه

تحلیل استخوان معمولا به دنبال بیماری های حاد لثه، عفونت های حاد، پوکی استخوان، دیابت نوع دوم و از دست دادن طولانی مدت دندان ها شکل می گیرد و از آنجایی که استخوان فک و لثه در درمان ایمپلنت به عنوان نگهدارنده پایه ایمپلنت می باشد این جای خالی نمی تواند بستری مناسب به منظور قرار گیری ایمپلنت دندان باشد. بنابراین روش جراحی پیوند استخوان فک می تواند یک روش بسیار مناسب به منظور بازسازی و جایگزینی استخوان تحلیل رفته لثه می باشد.

با توجه به اینکه رشد مجدد استخوان تحلیل رفته امری دشوار است در واقع متداول ترین روش جهت باز گرداندن یک وضعیت مطلوب آن استخوان، روش پیوند استخوان می باشد. بدین منظور در درمان ایمپلنت می توان از روش های مختلفی استفاده کرد و از آن بهره برد.

پیوند استخوان جهت بازسازی فک

خوشبختانه برای افرادی که استخوان از دست داده‌اند، می‌توان با تکنیک‌های پیوند استخوان را تقویت یا جایگزین کرد و ایمپلنت را با موفقیت انجام داد. و هر گونه نقص در استخوان جلوی دهان را می توان اصلاح کرد تا خطوط صورت و حمایت بافتی مناسب برای دستیابی به نتایج زیبایی شناختی مطلوب ایجاد شود.

اگر نقص های کوچکی در محل کاشت مورد نظر وجود داشته باشد، از پیوند استخوان با استخوان واقعی یا مصنوعی برای پر کردن عیوب استفاده می شود. از آنجایی که بافت لثه سریع تر از استخوان رشد می کند و در اصل به پیوند استخوان حمله می کند و باعث کوچک شدن آن می شود، از یک غشای کلاژن نازک برای پوشاندن پیوند استفاده می شود تا از رشد بافت لثه در ناحیه جلوگیری کند. گاهی اوقات می توان پیوند استخوان را همزمان با کاشت ایمپلنت انجام داد. این نوع پیوند به همان اندازه ای که برای بازسازی استخوان بعد از کاشت ایمپلنت طول می کشد، طول می کشد.

اگر مقدار قابل توجهی از دست دادن استخوان وجود داشته باشد که مانع از قرار دادن ایمپلنت‌های دندانی شود، می‌توان یک بخشی از استخوان را از چانه یا پشت دندان‌های پایینی برداشت و به ناحیه مورد نیاز پیوند زد. این استخوان ها با استفاده از پیچ‌های کوچک تیتانیومی در جای خود نگه داشته می‌شوند تا امکان بهبودی را فراهم کنند. آنها اغلب با یک غشای کلاژن نازک پوشیده می شوند تا به روند بهبودی کمک کنند. این گرافت‌ها معمولاً به چهار تا شش ماه زمان نیاز دارند تا بهبود یابند و استخوان جدیدی شبیه به شکل استخوان پیوند شده تشکیل دهند. سپس ایمپلنت ها را می توان به طور ایمن در این استخوان قرار داد. معمولاً سه تا چهار ماه دیگر طول می کشد تا استخوان اطراف ایمپلنت ها بازسازی شود.

پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان

هنگامی که فردی به دلیل بیماری پریودنتال، آسیب دیدگی یا عفونت، دندان خود را از دست می دهد، ایمپلنت دندان یک راه حل عالی، ایمن و دائمی می باشد. ایمپلنت دندان در واقع شامل ریشه دندان مصنوعی است که ایمپلنتولوژیست یا دندانپزشک متخصص در زمینه جراحی پریودنتولوژی آن را طی یک فرآیند درمانی داخل فک قرار می دهد تا بتواند دندان جایگزین یا پل را در جای خود نگه دارد.

در واقع ایمپلنت ها در دهان سیار طبیعی به نظر می رسند و پس از اتمام روند درمانی، دقیقاً مانند دندان های طبیعی عمل می کنند. ایمپلنت ها همچنین می توانند حفظ دندان های اطراف نیز کمک کنند. در واقع پیوند استخوان قبل از انجام ایمپلنت دندان ممکن است یک بخش ضروری از روند درمان باشد.

جراحی ایمپلنت دندان

عمل جراحی ایمپلنت دندان معمولاً به صورت مرحله ای انجام می شود. ابتدا دندان آسیب دیده برداشته می شود. سپس استخوان فک برای جراحی آماده می شود. در این مرحله، پیوند استخوان ممکن است انجام شود. پیوند استخوان روشی است که استخوان از دست رفته را جایگزین و بازسازی می کند، همچنین می تواند کانتور مناسب صورت را بازیابی کند. اگر دندان ها به علت تروما، پوسیدگی یا آسیب دیدگی از بین رفته باشند، اغلب از بین رفتن استخوان رخ می دهد و استخوان اطراف فک شروع به تحلیل می کند. در این صورت پیوند استخوان پایه محکم تری برای کاشت دندان ایجاد می کند.

روند پیوند استخوان

این روند به طور سنتی شامل برداشتن یک تکه استخوان از قسمت دیگری از فک یا بدن بیمار و پیوند آن به داخل استخوان فک است. گزینه های جایگزین امروزه شامل به دست آوردن استخوان از منبع برای جایگزینی استخوان از بین رفته می باشد. این گزینه ها عوارض کمتری را برای بیمار فراهم می کند. پس از انجام این فرآیند، ممکن است چندین ماه طول بکشد تا استخوان پیوند شده به اندازه کافی استخوان جدید رشد کند تا از قرارگیری واقعی یک کاشت دندان پشتیبانی کند.

عوارض پیوند استخوان

پیوند استخوان می تواند یک بخش اساسی و ضروری در هر فرآیند کاشت باشد. بعد از عمل ممکن است بیماران ناراحتی معمولی مانند تورم لثه یا پوست، کبودی و خونریزی جزئی را تجربه کنند و دندان ها تا مدتی به گرما و سرما حساس باشد، اما این عوارض جانبی شایع به سرعت از بین می رود. همچنین برخی از محدودیت های رژیم غذایی نیز وجود دارد، از جمله اینکه تا زمان بهبودی دهان و لثه فرد قادر به مصرف غذاهای نرم می باشد.

کلام آخر

ایمپلنت دندان و پیوند استخوان جزء یکی از جراحی های بسیار پیچیده و حساسی است که فقط باید توسط یک متخصص با تجربه در زمینه پریودنتولوژی و ایمپلنتولوژیست با تجربه و ماهر انجام شود. زیرا حساس و چند مرحله ای بودن این روش برای بازسازی استخوان تحلیل رفته و ایمپلنت دندان از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

خلاصه اینکه، انجام روند فرآیند درمان پیوند استخوان توسط بهترین دکتر ایمپلنت دندان ممکن است روش های درمانی زمان بر باشد، اما نتیجه ای که پس از درمان حاصل می شود ارزش این انتظار را دارد تا فرد بتواند دندان های سالم و لبخند خود را با اعتماد به نفس نمایان کند.

اشتراک گذاری مطلب:

دکتر مقدادی

دکتر امیر مقدادی

فارغ التحصیل  از دانشگاه Comenius در رشته دکترای حرفه‌ای دندانپزشکی و استوماتولوژی 
حدود دو دهه سابقه کار حرفه ای در زمینه های مختلف دندانپزشکی در مطب خصوصی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *