دکتر امیر مقدادی » خدمات زیبایی دندان » تعویض کامپوزیت دندان

تعویض کامپوزیت دندان

تعویض کامپوزیت
آنچه می خوانید...

تعویض کامپوزیت دندان یکی از مزایای مهم این روش نسبت به روش مشابه لمینت است. کامپوزیت دندان یک تکنیک محبوب برای رفع عیوب ظاهری دندان ها است تا فرد از داشتن لبخند جذاب بهره مند شود این روش مادام العمر نیست و ماندگاری بین 7 تا 10 سال دارد. اما بنا به دلایل مختلف گاهی فرد نیازمند تعویض زودتر از موعد کامپوزیت دندان می شود.

علت-تعویض-کامپوزیت-دندان

بیشتر بخوانید: مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان

علت تعویض کامپوزیت دندان

امروزه کامپوزیت های مرغوب از برندهای معتبر در بازار وجود دارد.اما مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان تاثیر زیادی روی دوام و طول عمر آنها دارد. در ادامه این مطلب به عواملی که موجب تعویض کامپوزیت دندان می شوند اشاره خواهیم کرد:

زیبا نبودن کامپوزیت ها: غیر طبیعی بودن و جلوه نامناسب منجر به نارضایتی فرد می شود در نتیجه ضرورت تعویض کامپوزیت دندان احساس می شود.

تغییر مدل: برخی افراد به دنبال تنوع در مدل اجرای کامپوزیت خود هستند بنابراین تعویض کامپوزیت دندان را انجام می دهند.

پوسیدگی دندان : گاهی دندان ها به دلیل برخی شرایط نامناسب مراقبتی دچار پوسیدگی می شوند در این مواقع پزشک کامپوزیت را برداشته و دندان زیرین را ترمیم می کند.

بیشتر بخوایند: پوسیدگی دندان بعد از کامپوزیت

ترک یا شکستگی کامپوزیت دندان: گاهی با مرور زمان کامپوزیت دندان دچار ترک یا شکستگی می‌شود در موارد جزئی قابل ترمیم است اما اگر شکستگی زیاد باشد دندانپزشک تصمیم به تعویض کامپوزیت دندان می گیرد.

عدم رعایت بهداشت دهان و دندان: عدم رعایت صحیح بهداشت دهان و دندان موجب آسیب و التهاب لثه ها می شود و این آسیب ها می توانند از دلایل تعویض کامپوزیت دندان باشند.

استفاده از دندان به عنوان ابزار: کامپوزیت ها بسیار ظریف و حساس بوده و نیازمند مراقبت های ویژه هستند برخی افراد عادات عجیبی همچون باز کردن درب بطری با دندان دارند این کار کامپوزیت دندان را نابود می کند.

عدم مراجعه به موقع به دندانپزشک: افرادی که کامپوزیت دندان دارند لازم است هر 6 ماه یک بار به دندانپزشک مراجعه کنند. تا بتواند بیماریهای دهان و دندان خود مطلع شوند وگرنه ناچار به تعویض کامپوزیت دندان می شوند.

باندینگ نامناسب: گاهی اوقات باندینگ نامناسب توسط پزشک بی تجربه منجر به جدا شدن کامپوزیت از سطح دندان  می شود و نیاز به تعویض کامپوزیت دندان ضرورت پیدا کند.

تعویض کامپوزیت با لمینت: گاهی تعویض کامپوزیت دندان با هدف اجرای لمینت انجام می شود.

بیشتر بخوانید: تفاوت لمینت با کامپوزیت دندان

زمان تعویض کامپوزیت دندان

همانطور که قبلا اشاره شد، ماندگاری کامپوزیت دندان بین 7 تا 10 سال است در این مدت طولانی امکان هرگونه آسیبی به کامپوزیت دندان وجود دارد. بنابراین نیاز به تعویض کامپوزیت دندان یکی از ضروریات به شمار می رود.همچنین گاهی از کامپوزیت های نامرغوب استفاده می‌شود در نتیجه زمان تعویض آن کوتاه تر خواهد شد.

زمان-تعویض-کامپوزیت-دندان

نحوه تعویض کامپوزیت دندان

تعویض کامپوزیت دندان به آسانی و سریع انجام می شود. در این فرایند نیازی به تراشیدن مجدد مینای دندان نیست. برای انجام این فرایند روکش کامپوزیت قدیمی را از دندان ها جدا کرده و روکش جدید جایگزین می شود. مراحل این فرایند را در ادامه توضیح می دهیم: 

دیسک های پولیش سنباده: دندان پزشک با کمک یک پولیش سنباده، کامپوزیت را از دندان جدا می‌کند سپس آن را جلا می‌دهد. پولیش ها منعطف هستند و می توانند تمام سطوح دندان را به صورت یکدست صیقل دهند.

مته کاربیدی: برخی متخصصان زیبایی دندان برای جدا کردن روکش کامپوزیت از مته کاربیدی استفاده می کند با استفاده از این دریل های کامپوزیت سریع‌تر از روی دندان جدا می شود. اما مته ها سرعت بالای داشته و انعطاف پذیر نیستند، بنابراین  مقداری از مواد روی دندان ها باقی می ماند اما با کمک دیسک سنباده می توانند باقیمانده مواد را پاک کنند.

بیشتر بخوانید: برداشت لمینت دندان

هوای ساینده: بیشتر مراکز دندانپزشکی مجهز به فناوری هوای ساینده نیستند. دندانپزشک با استفاده از این دستگاه  می تواند اقدام به تعویض کامپوزیت دندان کند.

سوالات متداول

نتیجه گیری

تعویض کامپوزیت دندان راه حلی برای مشکلات ایجاد شده ثانویه پس از انجام این فرایند درمانی است اما نکته حائز اهمیت برای عدم ایجاد مشکل در دندان‌ها و افزایش طول عمر کامپوزیت‌ها انتخاب دندانپزشکی متخصص و دارای مهارت کافی است تا زمانی نیاز به تعویض کامپوزیت دندان را افزایش داد.

اشتراک گذاری مطلب:

دکتر مقدادی

دکتر امیر مقدادی

فارغ التحصیل  از دانشگاه Comenius در رشته دکترای حرفه‌ای دندانپزشکی و استوماتولوژی 
حدود دو دهه سابقه کار حرفه ای در زمینه های مختلف دندانپزشکی در مطب خصوصی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *