دکتر امیر مقدادی » خدمات ترمیمی دندان » بهترین روش های جایگزینی دندان های از دست رفته

بهترین روش های جایگزینی دندان های از دست رفته

جایگزینی-دندان-های-از-دست-رفته-
آنچه می خوانید...

طیف وسیعی از روش های درمانی برای ترمیم و جایگزینی دندان هایی که از دست رفته اند وجود دارد. برخی از روش ها مانند روکش های دندان جز روش هایی ماندگارتر در نظر گرفته می شوند، در حالی که برخی دیگر از این روش ها مانند دندان مصنوعی قابل جابجایی هستند. اغلب دندانپزشکان بسته به نوع دندان و سلامت دهان و دندان فرد، تشخیص می دهند کدام روش درمانی می تواند بهترین نتیجه را همراه داشته باشد.

تاج های دندانی، روکش ها و پروتزهای ثابت و متحرک دندان در شرایط مختلف و به منظور درمان های مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد.

ممکن است دندان ها دچار تروما، پوسیدگی شدید یا بیماری شوند که همه این موارد ممکن است به ترکیبی از این روش های ترمیم نیاز داشته باشد.

دندانپزشک با حوصله فراوان به نیازها، خواسته ها و نگرانی های بیمار خود گوش فرا خواهند داد و با آنها همکاری خواهند کرد تا یک برنامه درمانی متناسب با اهداف و سبک زندگی وی تهیه کنند.

در ادامه این نوشتار به شرح برخی از روش های جایگزینی دندان های از دست رفته اشاره می شود:

ساخت روکش دندان در یک جلسه

یکی از روش های بسیار پیشرفته که امروزه در تهیه روکش های دندانی مورد استفاده قرار می گیرد، تکنولوژی کدکم می باشد. اما در صورتی که تمایل به انجام این روش دارید باید به دندانپزشکی مراجعه کنید که دارای مهارت بسیار بالایی در این زمینه داشته باشد.

از مزایای این روش می توان به مواردی همچون:

  • این تکنولوژی به دندانپزشک این امکان را می دهد تا روکش و تاج لابراتواری را به کمک رایانه یا فناوری  CAD / CAM در مدت چند دقیقه بسازد.
  • در وقت بیمار و دندانپزشک صرفه جویی می شود زیرا در جلسه کار به اتمام می رسد و به جلسه بعدی نمی کشد.

بستن شکاف ها بین دندان ها با بریج دندان

افراد به دلایل مختلف دندان های خود را از دست می دهند. و هنگامی که این اتفاق می افتد، پر کردن فضای ایجاد شده برای جلوگیری از جابجایی و به وجود آمدن مشکلات دیگر در طول زمان بسیار اهمیت دارد.

فواصل ایجاد شده بین دندان ها را می توان با استفاده از روشی به نام بریج دندانی پر کرد. بریج شامل یک مجموعه از دو روکش به همراه یک دندان می باشد که در میان این دو روکش قرار گرفته است. این دو روکش اطراف دندان نقش تکیه گاه بریج را دارد.

معمولا نصب بریج دندان بیش از یک جلسه زمان لازم دارد. معمولا در جلسه اول دندانپزشک یک قالب از جای خالی دندان می گیرد و آن را به لابراتوار ارسال می کند. سپس در لابراتوار بریج های دندانی از جنس های مختلفی ساخته می شود. این بریج موقتی به بیمار تحویل داده می شود تا از دندان ها تا زمان آماده شدن بریج اصلی محافظت شود.

پروتز ثابت و متحرک

پروتزهای دندانی یکی از مقرون به صرفه ترین روش ها برای جایگزینی دندان های از دست رفته است. پروتزهای دندان بسیار طبیعی تر از گذشته به نظر می رسند. دلیل این پیشرفت در فناوری دندانپزشکی و مواد باکیفیت امروزی است. پروتزهای ثابت و متحرک دندان انواع مختلفی دارد که بسته به شرایط، نیاز و صلاح دید دندانپزشک مورد استفاده قرار می گیرد.

برخلاف پروتزهای مورد استفاده در ایمپلنت دندان که به طور دائمی در جای خود ثابت باقی می مانند، پروتزهای متحرک کاملا قابل جابجایی هستند.

پروتز های متحرک یا دندان مصنوعی زمانی مورد استفاده قرار می گیرند که بیمار هنوز برخی از دندان های طبیعی خود را داشته باشد، مانند زمانی که یک یا چند دندان در فک بالا و پایین باقی می ماند. یک پایه به رنگ صورتی وجود دارد که به یک قطعه فلزی وصل شده است. این دو قطعه پروتز را در دهان نگه می دارند. آنها راحت و قابل جابجایی هستند، به این معنی که می توان هر زمان که تمایل داشته باشید آنها را بیرون بیاورید. یکی دیگر از مزایای این پروتزها هزینه کمتر آنها نسبت به ایمپلنت دندان و بریج ثابت می باشد و در صورت به وجود آمدن مشکلی به راحتی تعمیر می شود.

ایمپلنت دندان

یکی دیگر از محبوب ترین و پر طرفدارترین روش های جایگزینی دندان های از دست رفته ایمپلنت دندان می باشد. این محبوبیت به دلیل استحکام بالا و ماندگاری طولانی آن می باشد. ایمپلنت دندان از جنس تیتانیوم بوده و توسط پیچ اتصال تاج و ریشه به یکدیگر متصل شوند.

یکی از مواردی که دندانپزشک باید قبل از انجام ایمپلنت دندان مد نظر قرار دهد، انتخاب موقعیت صحیح ایمپلنت دندان و ارزیابی استخوان فک می باشد.

کلام آخر

قابل ذکر است که بحث زیبایی شناسی از اهمیت بالایی برخوردار است، بنابراین پروتزها به گونه طراحی می شوند تا با زیبایی ساختار صورت هماهنگی داشته باشد. انتخاب یک دندانپزشک ماهر و با تجربه در این زمینه می تواند بهترین گزینه های درمانی را برای بیماران خود با کمترین میزان عوارض انتخاب کند و به درمان بپردازد.

اشتراک گذاری مطلب:

دکتر مقدادی

دکتر امیر مقدادی

فارغ التحصیل  از دانشگاه Comenius در رشته دکترای حرفه‌ای دندانپزشکی و استوماتولوژی 
حدود دو دهه سابقه کار حرفه ای در زمینه های مختلف دندانپزشکی در مطب خصوصی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *