دکتر امیر مقدادی » خدمات ترمیمی دندان » جراحی دندان های عقل نهفته و نیمه نهفته

جراحی دندان های عقل نهفته و نیمه نهفته

جراحی-دندان-عقل-نهفته-و-نیمه-نهفته
آنچه می خوانید...

دندان عقل جزء آخرین دندان هایی می باشد که در فک های بالا و پایین ایجاد می شود، غالباً فضای کافی برای رشد آنها در وضعیت صحیح مانند سایر دندان ها وجود ندارد. آنها می توانند در موقعیت متفاوتی قرار گیرند.

برخی از این دندان ها ممکن است کاملاً رشد نکنند و به دندان های دیگر فشار وارد کند. یا ممکن است بخشی از لثه ها روی قسمتی از دندان را بپوشاند. این شرایط موجب بروز مشکلات فراوانی می شود که ممکن است خود فرد از این واقعیت آگاه نباشد.

دندانپزشکان و جراحان دندان به دلایل مختلفی کشیدن دندان عقل نیمه نهفته را انجام می دهند. یکی از این دلایل پوسیدگی دندان می باشد. پوسیدگی دندان ممکن است به حدی برسد که موجب به وجود آمدن کیست در اطراف دندان عقل شود.

دندان های عقل نهفته و نیمه نهفته

جراحی دندان های نیمه نهفته عقل در فک پایین

اگر دندان عقل به طور کامل در فک رشد نکرده باشد، اغلب لازم است برش کوچکی بر روی لثه ایجاد شود. گاهی اوقات لازم است مقداری استخوان اطراف دندان عقل نیز خارج شود. پس از برداشتن دندان عقل، محل برش لثه بخیه زده می شود. در اکثر موارد این بخیه ها جذبی هستند و حدود دو هفته پس از جراحی به طور کامل جذب می شوند.

عوارض کشیدن دندان عقل نیمه نهفته

اگر چه اغلب افرادی که دندان عقل خود را جراحی می کنند بدون هیچ مشکلی به طور کامل بهبود می یابند. اما ممکن است در مواردی موجب بروز عارضه شود. این عوارض شامل:

خونریزی

ممکن است در زمان خارج کردن دندان مقدار کمی خونریزی ایجاد شود که معمولاً خیلی سریع متوقف می شود و مشکل زیادی ایجاد نمی کند. اگر پس از جراحی در منزل دچار خونریزی شدید معمولاً با اعمال فشار بر روی ناحیه به مدت حداقل 10 دقیقه با یک گاز استریل خونریزی متوقف می شود. اما در صورتی که خونریزی بند نیامد می توانید با دندانپزشک خود تماس بگیرید.

عفونت

احتمال بروز این عارضه در حد 2٪ است. با تمیز کردن و شستشو محل جراحی با آب یا دهانشویه احتمال بروز عفونت کاهش می یابد. توصیه می شود بعد از جراحی دندان عقل، چند روز از کشیدن سیگار خودداری کنید. سیگار کشیدن می تواند خطر عفونت را افزایش دهد. همچنین ممکن است لازم باشد بعد از جراحی یک دوره آنتی بیوتیک به دستور دندانپزشک مصرف کنید.

بی حسی در زبان، لب ها و چانه

دو اعصاب کاملاً نزدیک به دندان های عقل قرار دارند. عصب زبانی باعث ایجاد احساس در زبان می شود، در حالی که عصب دندانی تحتانی باعث ایجاد حس به لب و چانه می شود. گاهی اوقات ممکن است ریشه های دندان عقل پایین نزدیک این اعصاب باشد و هنگام جراحی دندان آسیب ببینند، اگر این اتفاق بیفتد، ممکن است فرد آن را به صورت بی حسی و سوزن سوزن زبان، لب پایینی و چانه یا ترکیبی از این حالات داشته باشد. اگر دندان عقل از عصب دور باشد. برای بهبودی کامل 18 ماه زمان لازم است. به ندرت ممکن است عصب به طور کامل بهبود نیابد. در صورتیکه ریشه های دندان از عصب دور باشد بعد از جراحی معمولا عارضه ای وجود ندارد.

گرفتگی و درد فک

در موارد استثنایی ، جراحی دندان عقل ممکن است باعث گرفتگی و درد قابل توجهی در فک همراه باشد. میزان بروز این عارضه بسیار کم است و کمتر از 1٪ (کمتر از 1 در 100) است.

مراقبت های لازم بعد از جراحی دندان عقل

به منظور مراقبت های بعد از جراحی دندان عقل، مهم است که برای چند هفته اول بعد از جراحی، محل مورد نظر تا حد امکان تمیز نگه داشته شود. ممکن است مسواک زدن دندان ها در اطراف محل جراحی کمی دردناک باشد. اگر اینگونه است بهتر است مواد غذایی را محل مورد نظر با شستشوی ملایم با دهانشویه یا آب نمک گرم پاک کنید (یک قاشق چایخوری از نمک آشپزخانه در یک فنجان آب گرم) از روز بعد از عمل شروع می شود.

کلام آخر

اگر دندان عقل در موقعیتی قرار داشته باشد که مشکلی ایجاد نکرده باشد و یا احتمال ایجاد مشکل در آن کم باشد دندانپزشک می تواند هنگام حضور در معاینه روتین فرد، به بررسی دندان های عقل و سایر دندان های وی بپردازد.

در صورت لزوم ممکن است دندانپزشک درخواست انجام عکس از دندان های عقل دهد. با این وجود، با گذشت زمان ممکن است شرایط تغییر کند و خطر بروز دندان عقل افزایش یابد، که در آن زمان درمان نیاز خواهد بود. البته مشخص کردن زمان درمان، تصمیمی است که دندانپزشک یا جراح دندان عقل با بیمار خود می گیرد.

اشتراک گذاری مطلب:

دکتر مقدادی

دکتر امیر مقدادی

فارغ التحصیل  از دانشگاه Comenius در رشته دکترای حرفه‌ای دندانپزشکی و استوماتولوژی 
حدود دو دهه سابقه کار حرفه ای در زمینه های مختلف دندانپزشکی در مطب خصوصی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *