دکتر امیر مقدادی » بیماری های دهان و دندان » چرا لثه ها خونریزی می کنند؟

چرا لثه ها خونریزی می کنند؟

خونریزی لثه
آنچه می خوانید...

اگر هنگام مسواک زدن و نخ دندان کشیدن لثه های شما به راحتی خونریزی می کند، یکی از رایج ترین علائم بیماری لثه را تجربه می کنید. یک بیماری پیشرونده، بیماری لثه با عفونت بافت های لثه مشخص می شود. هنگامی که پلاک، لایه چسبناکی که پس از خوردن و آشامیدن روی دندان‌های شما یافت می‌شود، باقی می‌ماند تا سفت شود، باکتری‌هایی را آزاد می‌کند که لثه‌ها را تحریک می‌کنند. عفونت و التهاب ناشی از آن چیزی است که باعث می شود لثه ها به راحتی خونریزی کنند و قرمز و متورم به نظر برسند.

خونریزی لثه نشانه این است که شما ممکن است به بیماری التهاب لثه مبتلا باشید. التهاب لثه در بین بزرگسالان نسبتا شایع است، اما نباید نادیده گرفته شود. اگر اجازه پیشرفت داده شود، ژنژیویت می تواند منجر به پریودنتیت شود، یک بیماری جدی که می تواند منجر به از دست دادن دندان شود. با گذشت زمان، لثه‌های شما عقب می‌روند و از دندان‌هایتان دور می‌شوند و فضای بیشتری برای تجمع باکتری‌ها و جرم ایجاد می‌کنند.

علت خونریزی لثه

ارتباط ساده ای بین ایجاد پلاک و بیماری لثه وجود دارد: پلاک یک لایه چسبنده است که از باکتری های دهان تشکیل شده است. که اگر برداشته نشود روی دندان های شما جمع می شود. با گذشت زمان زیر لثه‌های شما قرار می‌گیرد، پس از آن، بخشی از لثه‌ای که روی دندان‌هایتان قرار دارد، از دندان‌هایتان جدا می‌شود و باعث می‌شود که بافت لثه‌تان اکسیژن خود را از دست بدهد و در نهایت عقب‌نشینی کرده و می‌میرد. این پیشرفت برای خلاص شدن از شر پلاک قبل از اینکه سفت شود و تمام عوارض بعدی را ایجاد کند، است.

چرا باید خونریزی لثه را درمان کنیم؟

در صورت عدم کنترل، بیماری لثه غیر قابل درمان می شود و با پیشرفت آن خطرناک تر می شود. بیماری لثه اگر به مرحله پریودنتیت برسد باعث آسیب جبران ناپذیری به ساختارهای دهان شما از جمله بافت لثه و استخوان می شود. مراحل پیشرفته بیماری لثه با عوارض سیستمیک سلامتی، از جمله بیماری های تنفسی، بیماری های قلبی عروقی و حتی حمله قلبی و سکته مرتبط است.

مشاهده خون در لثه ها

همانطور که بدن برای کنترل عفونت مزمن درجه پایین بیماری لثه تلاش می کند، سلامت سیستم ایمنی بدن شما به خطر می افتد و شما را مستعد ابتلا به سایر عفونت ها و ویروس های خطرناک می کند. ممکن است کنترل شرایط پزشکی از قبل موجود مانند دیابت به طور فزاینده ای دشوار باشد. با دندان های دردناک و لق، گاز گرفتن و جویدن غذا ممکن است دیگر امکان پذیر نباشد و ممکن است نیاز به تغییر رژیم غذایی خود داشته باشید. در واقع، اگر بیماری لثه درمان نشود، شما نیز ممکن است روزی با دندان های از دست رفته مواجه شوید.

درمان برای هر مرحله از بیماری لثه

روش های زیادی وجود دارد که می تواند بیماری لثه شما را درمان و کنترل کند. این درمان‌ها چه جراحی و چه غیرجراحی برای ایجاد محیط دهانی سالم طراحی شده‌اند که احتمال بازگشت عفونت در آینده را کاهش می‌دهد. با مراجعه به یک دندانپزشک خوب، مشخص می شود که شما به یک یا چند درمان زیر نیاز دارید:یا خیر:

مقیاس بندی و برنامه ریزی ریشه دندان

جرم گیری و پلانینگ ریشه دندان یک گزینه درمانی غیر جراحی است و اغلب اولین خط دفاعی در برابر بیماری لثه است. این روش شامل استفاده از جرم‌گیر دندان برای برداشتن پلاک و جرم از بالا و پایین خط لثه است. روت پلنینگ سطح دندان و ریشه دندان را صاف می کند تا از تجمع باکتری ها جلوگیری کند. این تکنیک همچنین به بافت لثه سالم کمک می‌کند تا دوباره به دندان‌ها بچسبد و عفونت آینده را از بین ببرد.

ژنژیوکتومی

اگر بافت لثه (یا لثه) در اثر بیماری لثه آسیب دیده باشد، اما هنوز هیچ عفونتی به استخوان آسیب نرسانده باشد، عمل جراحی لثه می تواند کمک کننده باشد. در طی این روش، بافت لثه عفونی بریده شده و از اطراف هر دندان خارج می شود. هنگامی که ناحیه از باکتری ها و پلاک ها پاک شد، لثه های سالم در اطراف دندان ها بخیه می شوند. این امر باعث اتصال مجدد بافت سالم و کاهش عمق پاکت پریودنتال می شود.

جراحی استخوان

زمانی که جرم گیری و پلانینگ ریشه در ریشه کن کردن باکتری ها و عفونت موفقیت آمیز نباشد یا اگر بیماری لثه قبلاً به مراحل پیشرفته رسیده باشد، جراحی استخوان مورد نیاز است. که به عنوان جراحی فلپ نیز شناخته می شود، جراحی استخوانی شامل تا کردن بافت لثه به عقب می شود تا باکتری ها در عمق پاکت پریودنتال خارج شوند. استخوان آسیب دیده را نیز می توان تغییر شکل داد و استخوان از دست رفته در اثر بیماری را می توان قبل از بخیه زدن لثه های سالم در جای خود ترمیم کرد.

نگهداری پریودنتال

پس از تکمیل درمان بیماری لثه، نگهداری پریودنتال برای اطمینان از عدم ایجاد مجدد عفونت در پاکت های پریودنتال مورد نیاز است. این درمان هر 3 تا 4 ماه یکبار به جای تمیز کردن دندان های بهداشتی معمولی تکمیل می شود. در طول عمل، دندان‌ها در زیر و زیر خط لثه تمیز می‌شوند و پاکت‌های پریودنتال از پلاک‌های باکتریایی و جرم پاک می‌شوند. لثه های شما همچنین از نظر عمق پاکت و علائم خونریزی یا عفونت بیشتر ارزیابی می شوند.

پیشگیری از خونریزی لثه

خبر خوب این است که بیماری لثه را می توان کاملاً معکوس کرد! اگر هنگام مسواک زدن خونریزی از لثه های خود مشاهده کردید، به دندانپزشک خود مراجعه کنید. آنها متوجه خواهند شد که بیماری تا چه حد پیشرفت کرده است و عادات بهداشت دهان و دندان روزانه شما را بررسی می کنند تا مطمئن شوند که دستورالعمل های ADA را در رژیم مسواک زدن و نخ دندان کشیدن خود دنبال می کنید. به احتمال زیاد آنها همچنین توصیه می کنند که استفاده از دهانشویه ضد پلاک ضد لثه را به برنامه مراقبت از دهان خود اضافه کنید.

معکوس کردن علائم اولیه بیماری لثه، مصرف دهان شویه سالم لثه با 20% آلوئه ورا خالص برای درمان خونریزی لثه است. فرمولاسیون با 20٪ آلوئه ورا خالص شده، یک ماده شگفت انگیز و کم ارزش از طبیعت، باعث تسکین و مرطوب کردن لثه می شود. سلامتی و شادابی اثربخشی محصول به طور مطلوب با محصول تجویزی پیشرو مقایسه می‌شود.

منبع:

https://www.abostonsmile.com/bleeding-gums/

اشتراک گذاری مطلب:

دکتر مقدادی

دکتر امیر مقدادی

فارغ التحصیل  از دانشگاه Comenius در رشته دکترای حرفه‌ای دندانپزشکی و استوماتولوژی 
حدود دو دهه سابقه کار حرفه ای در زمینه های مختلف دندانپزشکی در مطب خصوصی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *