هزینه ایمپلنت دندان با توجه به اینکه در چه کلینیکی انجام میشود، متفاوت است و به عوامل بسیاری بستگی دارد. ایمپلنت یکی از روشهای مناسب و مدرن برای جایگزینی دندان از دست رفته است. اما هزینه بالای آن ممکن است افراد را از انجام ایمپلنت باز دارد. بنابراین در این مقاله عوامل موثر بر هزینه ایمپلنت دندان را بررسی خواهیم کرد.
هزینه ایمپلنت دندان چقدر است؟
هزینه ایمپلنت دندان با توجه به فاکتورهای متعدد، تغییر میکند و نمیتوان قیمت قطعی برای آن مشخص کرد. عواملی مانند کشور سازنده ایمپلنت، مواد به کار رفته، دستمزد پزشک و… در هزینه ایمپلنت اثر گذار هستند.
عوامل موثر بر هزینه ایمپلنت دندان
برخی از اعمال درمانی هزینه مشخص و قطعی دارند و از تمام بیماران مبلغ یکسانی دریافت میشود اما در هزینه ایمپلنت دندان عواملی اثر گذار هستند که قیمت نهایی را تغییر میدهند در ادامه چند نمونه از مهمترین فاکتوهای اثر گذار بر هزینه ایمپلنت دندان را شرح خواهیم داد:
کشیدن دندان
گاهی افرادی که قصد انجام ایمپلنت را دارد باید دندان آسیب دیده را بکشد و در همان جلسه ایمپلنت را انجام دهد بنابراین هزینه کشیدن دندان به مجموعه هزینهها افزوده میشود. اما افرادی که دندان خود را در گذشته از دست دادهاند، هزینهای بابت این مورد پرداخت نخواهند کرد.
بیشتر بخوانید: هزینه ایمپلنت فوری
مواد استفاده شده در ایمپلنت
معمولا ریشه ایمپلنتها از آلیاژ تیتانیوم ساخته شده است و جنس روکش آن از سرامیکی است. نوع و مرغوبیت سرامیک استفاده شده در ایمپلنت قیمت آن را افزایش میدهد.
ایمپلنتهای بسیاری در زمینه دندانپزشکی وجود دارند که هر کدام از آن ها برند خاص و کشور سازنده متفاوتی دارند. از این رو هزینه ایمپلنت دندان با توجه به کشور سازنده و برند آن متفاوت است.
تعداد ایمپلنتهای مورد نیاز
طبیعتا با توجه به تعداد ایمپلنتهای مورد نیاز، طول مدت و تعداد مراحل انجام کاشت دندان، هزینهها افزایش پیدا میکند.
سلامت دهان
اگر بیمار به عفونت دندان یا بیماری لثه مبتلا باشد، روند درمان دچار چالش میشود و برای انجام ایمپلنت به جراحی لثه نیاز دارند زیرا عفونت موجب شکسته شدن ایمپلنتها میشوند و در نتیجه هزینه نهایی افزایش پیدا میکند.
تخصص دندانپزشک
تخصص و مهارت دندانپزشک از دیگر عوامل مهم و تاثیر گذار بر هزینه ایمپلنت دندان است. هرچه دندانپزشک از مهارت و تجربه بالاتری برخوردار باشد دستمزد بیشتری دریافت خواهد کرد در عین حال درصد موفقیت انجام ایمپلنت با توجه به تخصص دندانپزشک بالاتر میرود. به طور مثال: هزینه کاشت دندان اگر توسط جراح دهان و دندان انجام شود، بیشتر از دندانپزشک عمومی است.
پیوند استخوان
افرادی که چند سال از کشیده شدن دندانهای آسیاب آنان میگذرد. ممکن است استخوان سینوس اطراف بینی آنان تحلیل رفته باشد در این شرایط لازم است پیش از انجام ایمپلنت، استخوانها تقویت شوند زیرا احتمال آسیب دیدگی استخوانها وجود دارد و فرایند ایمپلنت با شکست مواجه میشود. بنابراین افرادی که به این وضعیت دچار هستند حتما باید پیش از ایمپلنت دندان، استخوانهای مورد نیاز را با پودر یا گرافت استخوانی تقویت کنند در نتیجه پیوند استخوان موجب افزایش هزینهها میشود.
بیشتر بخوانید: ایمپلنت دندان در شمال شرق تهران
جرمگیری دندان
پیش از انجام ایمپلنت دندان، باید دندانهای دیگر عاری از پلاک و جرم باشند زیرا وجود هرگونه جرم در ناحیه کاشت دندان موجب بروز عفونت میشود. بنابراین پیش از ایمپلنت باید جرمگیری دندان انجام شود.
دندانهای مورد نیاز برای ایمپلنت
هزینه ایمپلنت دندان های جلو با دیگر دندانها تفاوتی ندارد اما به دلیل تاثیر مستقیم این دندانها بر روی ظاهر، ممکن است در این ناحیه از ایمپلنت فوری استفاده شود بنابراین ممکن است هزینه نهایی تغییر کند.
موقعیت جغرافیایی
هزینه ایمپلنت دندان در شهرهای بزرگ معمولا بیشتر است اما در شهرهای کوچکتر، هزینه پایینتری برای ایمپلنت دریافت میشود.
استفاده از داروها و بیحسی
انجام فرایند ایمپلنت دندان با حساسیت بالایی همراه است و ممکن است بیمار متحمل درد زیادی شود بنابراین دندانپزشک مجبور به استفاده از مواد بیحسی و آرام بخش بسیار است همچنین بعد از انجام ایمپلنت،دندانپزشک داروهایی تجویز میکند که هزینه تمام شده را افزایش میدهد.
مشاوره ایمپلنت دندان
بیمار باید قبل از انجام ایمپلنت توسط دندانپزشک معاینه شود و از فرایند درمان به طور کامل آگاه شود. انجام معاینه نیازمند برخی عکسهای مخصوص از فک و دندان است بنابراین هزینه تهیهی عکسها و معاینات مختلف در هزینه ایمپلنت دندان تاثیرگذار است.
بیشتر بخوانید: پروتز متحرک دندان
هزینه ایمپلنت دندان در سال 1402
هر ساله هزینههای درمان و خدمات پزشک با افزایش همراه است بنابراین هزینه ایمپلنت دندان در سال 1402 نسبت به سال گذشته افزایش یافته است. قیمت ایمپلنتهای ارزان از سه میلیون تومان آغاز شده و تا هفت میلیون تومان میرسد. ایمپلنتهای باکیفیت، قیمتی در بازه ده میلیون تومان تا سی میلیون تومان خواهند داشت.
هزینه ایمپلنت دندان با بیمه
ایمپلنت دندان در دسته کارهای ترمیمی قرار دارد بنابراین شرکتهای بیمه هزینههای آن را تحت پوشش قرار نمیدهند. اما در سالهای اخیر برخی از بیمههای تکمیلی برای پرداخت هزینه های ایمپلنت دندان شرایط خاصی در نظر گرفتهاند.
سوالات متداول
ایمپلنتهای دندانی از برند های آمریکایی و اروپایی معمولا قیمت بالاتری دارند به خصوص برندهای سوئیسی از گرانترین ایمپلنت ها به شمار میآیند زیرا از مواد مرغوب تر و با کیفیتتر در ساخت آنها استفاده شده است.
ارزان ترین نوع ایمپلنت دندان برندهای چینی هستند که البته صرفا پایین بودن قیمت آنها دلیل بر نبود کیفیت و عدم ماندگاری آنها نیست.
ایمپلنت دندان معمولا با بی حسی انجام می شود اما اگر نیاز به بیهوشی باشد هزینه متخصص بیهوشی بر هزینه تمام شده افزوده خواهد شد.
نتیجه گیری
ایمپلنتهای دندانی با توجه به طول عمر و استحکام بسیار بالایی که دارند به نوعی سرمایه گذاری بلند مدت برای سلامتی به شمار می آیند. همچنین انجام به موقع ایمپلنت دندان از تحلیل استخوان و لثه جلوگیری میکند. بنابراین انجام ایمپلنت دندان ارزش هزینه کردن را دارد. برای برآورد دقیق در خصوص هزینهها بهتر است با دندانپزشک خود مشورت کرده تا تخمین درستی از قیمتها داشته باشید.