دکتر امیر مقدادی » دسته‌بندی نشده » پر کردن دندان ها با کامپوزیت

پر کردن دندان ها با کامپوزیت

پر-کردن-دندان-با-کامپوزیت
آنچه می خوانید...

پر کردن دندان ها با کامپوزیت یکی از روش های درمانی است؛ از سال های قبل مواد مختلفی برای پر کردن دندان ها مورد استفاده قرار گرفته است؛ و پرکردن با کامپوزیت که چندسالی است مورد استفاده قرار می گیرد، نزدیک ترین روش برای پر کردن دندان ها به رنگ طبیعی است؛ در ادامه می توانید روش پر کردن دندان با کامپوزیت را مطالعه کنید.

کامپوزیت دندان

پر کردن دندان ها با کامپوزیت چیست؟

از روش پر کردن کامپوزیت می توان برای ترمیم ساختار آسیب دیده دندان به دلیل پوسیدگی، ترک، شکستگی یا دلایل مشابه استفاده کرد، پر کردن کامپوزیت که به پرکردن سفید نیز معروف است، یک روش درمانی زیبایی دندان است. کامپوزیت های دندان با استفاده از سرامیک و همچنین اجزای شیمیایی مختلف تولید می شوند.

مطالب جالب: معرفی انواع کامپوزیت دندان و کاربرد آن

پر کردن با کامپوزیت یکی از روش های، پر کردن دندان با استفاده از مواد شیمیایی است، که باعث اصلاح ساختار دندان های پوسیده و زیبایی بخشیدن به آنها می شود و همچنین با این روش، می توان به اصلاح لبخند و اعتماد به نفس بخشیدن به فرد نیز کمک کرد.

در چه شرایطی پر کردن دندان ها با کامپوزیت ترجیح داده می شود؟

از پر کردن کامپوزیت می توان برای ترمیم حفره های دندان و پرکردن فضای بین دندان ها استفاده کرد، دندان های شکسته یا ترک خورده نیز با روش پر کردن کامپوزیت قابل ترمیم هستند. همچنین می توان از پرکننده کامپوزیت برای بهبود ظاهر رنگ دندان ها استفاده کرد، پرکردن کامپوزیت را نیز می توان برای تغییر شکل دندان ها استفاده کرد. همچنین در مواردی که لثه ها در حال عقب نشینی هستند، می توان از روش پرکننده کامپوزیت برای محافظت از قسمت خاصی از ریشه دندان استفاده کرد؛ به طور کلی از موار زیر ؛می توان برای کامپوزیت کردن دندان استفاده کرد:

  1. در بستن شکاف دندان ها یا فضای بین دندانی
  2. برای پر کردن فضاهای بسیار زیاد دندان
  3. برای اصلاح شکستگی، تغییر رنگ و… دندان های جلویی که در زیبایی تاثیر زیادی دارند.
  4. برای زیباتر کردن دندان ها با بهم ریختگی جزئی

مراحل پر کردن دندان با کامپوزیت

قبل از عمل پر کردن کامپوزیت، بیمار نیاز به معاینه دقیق دارد. شکل دندان مشخص می شود. بسته به ساختار دهان، تصمیم گیری می شود که آیا پرکننده کامپوزیت اعمال شود یا خیر؛ در صورت وجود پوسیدگی در دندانی که باید پر شود، ابتدا این پوسیدگی ها تمیز می شوند، اگرچه این روش بیشتر با بی حسی موضعی انجام می شود، اما می توان آن را بدون نیاز به بی حسی در کاربردهای سطحی انجام داد، در این روش امکان پوسیدگی دندان که در سایر روش ها وجود دارد از بین می رود و دیگر نیاز به ترمیم دوباره نیست؛ در ادامه مراحل و روش های پر کردن دندان را می توانید مطالعه کنید:

پرکردن دندان با کامپوزیت

1.استفاده از اسید اچ:

در ابتدا با استفاده از اسید فسفر یک 37 درصد، بافت دندان را تا حدودی دچار اختلال می کند، که این کار باعث می شود کامپوزیت بهتر در دندان قرار گیرد، البته میزان استفاده از این ماده بسیار پایین است.

2. استفاده از باندینگ و کیور کردن آن:

دندانپزشک از مواد باندینگ برای چسباندن کامپوزیت به دندان استفاده می شود، و سپس با استفاده از دستگاه لایت کیور این مواد را فعال می کنند، تا بستر بهتری برای قرار دادن کامپوزیت ایجاد گردد.

3. قراردادن کامپوزیت در داخل دندان:

در این مرحله دندانپزشک مواد کامپوزیت را به صورت لایه لایه درون دندان قرار داده و آن را پر می کند.

بیشتر بخوانید: تفاوت کامپوزیت و لمینت دندان

4. قرار دادن دستگاه لایت کیور بر روی دندان

دندانپزشک با قرار دادن این دستگاه بر روی دندان، مواد را کاملا فیکس می کند.

5. پولیش کامپوزیت:

در مرحله آخر، دندانپزشک سطح کامپوزیت را پولیش می کند، تاسطحی صاف داشته باشد و با دیگر دندان های شما هم سطح شود.

عوارض پر کردن دندان ها با کامپوزیت چیست؟

مشخص است که پر کردن دندان با کامپوزیت هیچ آسیبی ندارد، اما ممکن است بعد از انجام این کار، دندان شما به گرما یا سرما حساس باشند. این وضعیت در مدت کوتاهی پس از عادت کردن دندان به پر شدن خود به خود از بین می رود و طبیعی تلقی می شود. رعایت توصیه های دندانپزشک پس از درمان و انجام مراقبت های لازم از دهان و دندان از جمله مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد. در غیر این صورت ممکن است با مشکلات مختلف سلامت دهان و دندان مواجه شوید، البته اگر مشکلات نام برده شده طی یک یا دو هفته برطرف نشد بهتر است به پرشک خود مراجعه کنید؛ تعدادی از این مشکلات یا عوارض که در صورت رعایت نکردن ممکن است با آنها مواجه شوید را برای شما در ادامه شرح خواهیم داد:

  1. احساس درد در اطراف دندان پر شده
  2. جدا شدن کامپوزیت از دندان
  3. شکسته شده دندان پر شده
کامپوزیت دندان پر شده

جمع بندی

یکی از روش های پر کردن دندان که باعث زیبایی بخشیدن به دندان ها و حفظ رنگ طبیعی آنها نیز می شود، استفاده از کامپوزیت است،البته، دکتر امیر مقدادی که در زمینه ترمیم زیبایی دندان فعالیت دارد، می تواند دندان های شما را با بهترین روش ترمیم و کامپوزیت کند و زیبایی بیشتری به دندان های شما ببخشد؛ برای دریافت نوبت از ایشان می توانید از طریق سایت و یا شبکه های مجازی اقدام کنید.

اشتراک گذاری مطلب:

دکتر مقدادی

دکتر امیر مقدادی

فارغ التحصیل  از دانشگاه Comenius در رشته دکترای حرفه‌ای دندانپزشکی و استوماتولوژی 
حدود دو دهه سابقه کار حرفه ای در زمینه های مختلف دندانپزشکی در مطب خصوصی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *