غذا خوردن بعد از عصب کشی دندان یکی از مهمترین نکاتی است که باید به آن توجه داشته باشید. معمولا پزشکان به بیماران خود توصیه میکنند که تا یک الی دو ساعت بعد از عصب کشی دندانهای خود از خوردن و جویدن غذاهای سفت خودداری نمایند. برای اینکه از تحریک شدن دندان خود پس از عصب کشی جلوگیری نمایید تا حد امکان چندین روز غذاهای نرم را میل کنید.
برای ویزیت توسط بهترین دکتر عصب کشی دندان در پاسداران با شماره های 02122598369 – 02122543934 – 09380265439 تماس بگیرید.
بعد از عصب کشی دندان چه غذایی بخوریم؟
با توجه به اهمیت تغذیه بعد از عصب کشی دندان لازم است پس از این اقدام مواد غذایی زیر را میل کنید.
مصرف غذاهای نرم و خنک
بعد از عصب کشی، لثهها و دندان جهت التیام و بازسازی به زمان احتیاج دارند. در کنار مراقبت های بعد از عصب کشی دندان، غذاهای نرم و خنک همچون سوپهای کم چرب، ماست، اسموتیهای میوهای و پوره سیب زمینی بهترین گزینه هستند. این غذاها نیاز چندانی به جویدن ندارند و به دندان عصب کشی شده نیز فشاری وارد نمیکنند.
مصرف نوشیدنیهای خنک
مصرف آب، نوشیدنیهای گیاهی و آبمیوههای طبیعی بدون شکر به مرطوب نگه داشتن فضای دهان کمک زیادی خواهند کرد. آبمیوههای طبیعی همچون آب آناناس و آب سیب سرشار از آنزیمهای طبیعی هستند که موجب کاهش التهابات لثه و بهبود سریعتر زخمها میشوند.
غذاهای غنی از پروتئین
پروتئین در بازسازی بافتهای بدن نقش مهمی را ایفا میکند. مصرف غذاهای سرشار از پروتئین همچون گوشتهای نرم پخته شده، تخم مرغ آب پز و ماهی نقش مهمی در تسریع فرایند بهبود شما دارد. اگر قادر به خوردن گوشت نیستید، سایر منابع پروتئین همچون عدس و لوبیا را امتحان کنید.
مصرف ویتامین و املاح معدنی
ویتامین C یکی از مواد مغذی است که در بهبود زخمها نقش مهمی دارد. مصرف مرکبات، توت فرنگی، کیوی و سبزیجات دارای برگ سبز میتواند ویتامین C بدن شما را تامین کند. به علاوه دانهها، مغزها و غلات کامل نیز منابع خوبی برای تامین مواد مورد نیاز بدن هستند.
پرهیز از مصرف غذاهای خیلی داغ
غذاها و نوشیدنیهای داغ موجب تحریک دندان و افزایش درد خواهد شد. تا زمانی که لثه و دندان شما به طور کامل بهبود نیافته است از مصرف مواد غذایی بسیار داغ خودداری نمایید.
پرهیز از مصرف غذاهای چسبناک
غذاهایی مانند تافیها، آجیل، چیپس، نانهای خشک و غیره به لثهها و دندان شما صدمه میزنند و موجب جدا شدن ترمیمها خواهند شد. این غذاها به دندان عصب کشی شده شما فشار زیادی را وارد میکنند و حتی سبب شکستن آن خواهند شد.
پرهیز از مصرف نوشیدنیهای الکی و دارای کافئین
الکل و کافئین موجب خشک شدن دهان میشوند و روند بهبودی شما را کندتر خواهند کرد. نوشیدنیهای الکلی و دارای کافئین میزان تولید بزاق که در مراقبت از دهان و بهبود زخمها نقش مهمی دارد را کاهش خواهند داد.
منع مصرف غذاهای اسیدی و پرادویه
غذاهای اسیدی و تند ناحیه عصب کشی شده را تحریک کرده و موجب افزایش درد و التهاب خواهد شد. بهتر است که غذاهای کم ادویه و ملایم را جایگزین غذاهای اسیدی و پر ادویه کنید.
چه مدت بعد از عصب کشی دندان میتوان غذا خورد؟
دندانپزشک در هنگام عصب کشی از مواد بیحسی استفاده میکند تا بیماران هنگام درمان درد و ناراحتی احساس نکنند. پس از پایان درمان پزشک توصیه میکند که تا هنگامی که اثر داروی بیحسی به طور کامل از بین نرفته است، از میل کردن غذا خودداری نمایید. این زمان معمولا بین یک الی دو ساعت طول میکشد، اما بر اساس نوع داروی بیحسی و بدن بیماران متفاوت است. این کار به علت پیشگیری از گاز گرفتن تصادفی گونه، زبان یا لب است که هنگام بیحسی ممکن است در آن نواحی حس کافی نداشته باشید.
بهتر است صبر کنید تا بیحسی به طور کامل از بین برود. بعد از برطرف شدن بیحسی میتوانید غذا خوردن را آغاز نمایید، اما بهتر است که از غذاهای ولرم و نرم شروع کنید تا به دندان شما فشاری وارد نشود. مصرف غذاهای نرم از تحریک دندان و بروز درد جلوگیری میکند.
نکات مهم غذا خوردن بعد از عصب کشی دندان
برای غذا خوردن بعد از عصب کشی دندان باید به نکات مهمی توجه فرمایید که شامل موارد زیر میشود.
- اولین و مهمترین نکته برای تغذیه بعد از عصب کشی دندان آن است که تا زمان از بین نرفتن مواد بیحسی غذا نخورید، زیرا ممکن است زبان و یا لب خود را گاز بگیرید.
- بهتر است که چند ساعت تا چند روز بعد از عصب کشی دندان خود غذاهای ولرم و خنک را میل کنید تا دندان و لثههای شما تحریک نشود و متحمل درد و ناراحتی نشوید.
- تا زمانی که دندان و لثههای شما به طور کامل بهبود نیافته و هنوز هم با درد مواجه هستید، از جویدن غذاهای سفت خودداری نمایید.
- از آنجایی که غذاهای چسبناک به دندان عصب کشی شده و لثههای اطراف آن میچسبند و سبب ایجاد درد و عفونت میشوند، از میل کردن آنها بپرهیزید.
- از آنجایی که غذاهای تند و داغ موجب افزایش درد و حساسیت دندان شما میشود، از خوردن آنها بپرهیزید.
- موقع خوردن غذا به هیچ عنوان عجله نکنید. کاملا آهسته غذا را جویده و سپس آن را قورت بدهید تا به دندان عصب کشی شده شما فشاری وارد نشود.
- غذا را با سمت دیگر دهان خود که عصب کشی نشده است بجوید تا به دندان ترمیمی شما آسیبی وارد نگردد.
نتیجه گیری
آشنایی با نحوه غذا خوردن بعد از عصب کشی دندان به حفظ سلامت دندان ترمیم شده کمک زیادی میکند. معمولا دندانپزشکها بعد از عصب کشی کردن دندان بیماران خود اصول مراقبتی لازم را در اختیار آنان قرار میدهند. برای این که پس از عصب کشی دندان خود با مشکل خاصی مواجه نشوید، به تمامی نکات مربوطه توجه فرمایید. در وهله اول لازم است که یک پزشک متخصص و باتجربه را انتخاب نمایید و بعد از عصب کشی دندان خود اطلاعات کامل نحوه غذا خوردن پس از عصب کشی را از ایشان جویا شوید.