ایمپلنت یک جایگزین مصنوعی برای دندان های از دست رفته از جنس تیتانیوم یا زیرکونیا است که با بدن سازگاری دارد. ایمپلنت یک میله کوچک به شکل پیچ است که در حین جراحی در استخوان فک قرار داده می شود تا به استخوان فک جوش داده شود و برای نگه داشتن تاج دندان مصنوعی آماده شود. در واقع پایه ایمپلنت به عنوان ریشه دندان و روکش آن به عنوان تاج دندان عمل می کند. بنابراین، ایمپلنت نیازی به تکیه بر دندان های اطراف ندارد و در داخل استخوان فک ثابت می ماند.
نحوه انجام جراحی ایمپلنت دندان
روش و متد مورد استفاده برای انجام ایمپلنت و کاشت دندان به چگونگی شرایط استخوان های فک (مندیبل و ماگزیلا ری) بستگی دارد. بنابراین انجام جراحی کاشت دندان و ایمپلنت می تواند به چندین روش مختلف مانند ایمپلنت فوری انجام گیرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این باره مقاله “ایمپلنت فوری دندان” را مطالعه نمایید.
در مرحله جراحی پایه تیتانیومی ایمپلنت که به آن فیکسچر می گویند در ناحیه دندان از دست رفته قرار می گیرد و پس از مدتی، استخوان فک به دور ریشه تیتانیومی گسترش یافته و استحکام بسیار بالایی برای آن ایجاد خواهد کرد. البته فرایند تولید استخوان و قرار گیری آن در اطراف ریشه فلزی ایمپلنت طی چندین ماه پس از کاشت، تکمیل می شود.
فرایند جراحی و کاشت ایمپلنت معمولا برای بیمار بسیار قابل قبول و بدون درد است و با استفاده از بی حسی موضعی انجام می شود و در طی پروسه بیمار هیچ دردی احساس نخواهد کرد.
در واقع مزیت اصلی استفاده از ایمپلنت این است که می تواند دندان هایی محکم و زیبا، برای شما فراهم کند. دلیل استحکام ایمپلنت های دندان در مقابل سایر روش های موجود، قرارگیری مستقیم ریشه فلزی ایمپلنت در استخوان فک است.
افراد مناسب برای انجام ایمپلنت دندان
برخی از افراد با داشتن شرایط خاص، می توانند اقدام به جراحی کاشت ایمپلنت های دندان کنند. از جمله این شرایط می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- در صورتی که فرد، تعداد زیادی از دندان های فک خود را از دست داده باشد.
- فرد دارای سنی باشد که رشد استخوانی وی کامل شده و توقف پیدا کرده باشد.
- فضای کافی و تراکم مناسب استخوان فک برای کاشت ایمپلنت های دندان، وجود داشته باشد.
- عفونت و آسیب های بافتی و لثه ای وجود نداشته باشد. در واقع سلامت کامل فضای دهان یکی از اصول مهم پیش از قرار دادن ایمپلنت است.
- افرادی که به دنبال ایجاد ظاهر مناسب و اصلاح فرایند ادای کلمات حین صحبت کردن، هستند.
- افرادی که تمایل به انجام فرایند های طولانی مدت برای اصلاح نقص دندانی خود، دارند.
عوارض انجام ایمپلنت دندان
مانند تمام اقدامات تهاجمی و جراحی های دیگر، در انجام جراحی کاشت ایمپلنت های دندان نیز امکان بروز خطرات و عوارض مختلفی وجود دارد. البته لازم به ذکر است که بروز این مشکلات و عوارض در هنگام انجام فرایند کاشت یا پس از اتمام آن، بسیار نادر بوده و در اغلب موارد می توان به راحتی آنها را درمان کرد.
آمادگی پیش از انجام ایمپلنت دندان
در انجام جراحی کاشت ایمپلنت های دندانی، برخی آمادگی های فردی نیز مطرح می شوند. شما در ابتدا تحت معاینات کامل دندان پزشکی قرار خواهید گرفت. در این مرحله، بنا به تشخیص تیم جراحی ایمپلت ما تهیه گرافی پانورامیک و یا سی تی اسکن فک برای شما درخواست خواهد شد. این گرافی به شکل سه بعدی تهیه شده و باعث ایجاد دید بسیار مناسب برای تعیین وضعیت دندان ها و ریشه های آنها، خواهد شد. سپس دندانپزشک ایمپلنت دندان در رابطه با بیماری های زمینه ای و داروهایی که مصرف می کنید با شما مشاوره خواهد شد.
کنترل درد در کاشت ایمپلنت دندان
فرایند جراحی و کاشت ایمپلنت معمولا برای بیمار بسیار قابل قبول و بدون درد است و با استفاده از بی حسی موضعی انجام می شود و در طی پروسه بیمار هیچ دردی احساس نخواهد کرد.
مراحل انجام ایمپلنت دندان
برای انجام جراحی کاشت ایمپلنت، به صورت اجمالی می توان بیان کرد که در ابتدا لازم است دندان هایی که آسیب دیده اند(یا بقایای بجا مانده از آنها)، برداشته شوند. در مرحله بعدی باید محل کاشت ایمپلنت در استخوان فک مشخص شده و ریشه فلزی تیتانیومی دندان را در آن محل قرار داد. پس از گذشت مدتی، می توان قسمت تاجی ایمپلنت را طراحی و نصب کرد و فرایند کاشت را به اتمام رسانید.
البته در طی تمام این مراحل، فواصل زمانی مشخصی تعیین می شود تا فرصت ترمیم و بهبود بافت ها، فراهم شده باشد. بنابراین، تمام مدت زمان انجام این فرایند می تواند حدود چندین ماه به طول بینجامد. علت طویل بودن جراحی کاشت ایمپلنت های دندان، به علت طولانی بودن فرایند های منجر شونده به رشد استخوانی در اطراف ریشه های ایمپلنت های دندان و ایجاد ترمیم استخوانی، است.
در طی این مدت می توان از پروتز های موقتی جهت جایگزینی دندان از دست رفته استفاده کرد با توجه به شرایط هر بیمار و تعداد دندان از دست رفته، روش مورد استفاده برای کاشت ایمپلنت متفاوت خواهد بود.
مراقبت های پس از انجام ایمپلنت دندان
پس از اتمام فرایند لازم است برخی مراقبت ها را در نظر داشته باشید، دندانپزشک ممکن است برای شما آنتی بیوتیک یا داروهای مسکن برای کاهش درد تجویز کند، مصرف غذاهای نرم و آبکی برای کاهش فشار وارد آمده به دندان، رعایت بهداشت دهان و دندان ها، استفاده از برس های مخصوص برای پاکسازی ایمپلنت های دندان، انجام معاینات مرتب دندانپزشکی توسط بهترین دندانپزشک، خودداری از مصرف شیرینی و آبنبات های سفت، خودداری از مصرف نوشیدنی های حاوی کافئین، درمان دندان قروچه. به طور کلی بروز مقادیر جزئی تورم، درد و خونریزی لثه و صورت، طبیعی است.
نتایج حاصل از انجام ایمپلنت دندان
در اغلب موارد، جراحی های کاشت ایمپلنت دندانی موفق بوده و با نتایج رضایت بخش برای هر بیمار، همراه است. البته در برخی موارد نیز رشد کافی استخوان به دور ریشه فلزی ایمپلنت و ایجاد استحکام در آن، ایجاد نمی شود. این عارضه و سایر عوارض احتمالی در افراد سیگاری، بیش از بقیه رخ می دهد. در صورتی که بافت استخوانی کافی در اطراف ایمپلنت ایجاد نشود، لازم است ایمپلنت دندانی را برداشته و محل کاشت را clean کنید (جهت جلوگیری از ایجاد عفونت). شما می توانید پس از گذشت 3 ماه برای کاشت مجدد و انجام جراحی، اقدام نمایید.
هزینه انجام هر واحد ایمپلنت
تفاوت هایی که در میزان هزینه دریافت شده برای هر واحد ایمپلنت وجود دارد، به عوامل مختلفی بستگی دارد. از جمله مهم ترین عوامل موثر در قیمت ایمپلنت های دندان می توان به: نوع ایمپلنت مورد استفاده، ماده بکار رفته در ساختار آن و مواد و تجهیزات مورد استفاده حین درمان اشاره کرد. البته هزینه ها شامل تمام مراحل، اقدامات و تجهیزات مورد استفاده برای کاشت ایمپلنت های دندانی می باشد. در کشور ما نیز، دندانپزشک زیبایی برای هر یک از ایمپلنت های مورد استفاده، قیمت مشخصی تعیین می کند.
سوالات متداول
در حین عمل تحت بی حسی موضعی هستید، بنابراین دردی احساس نمی کنید. پس از بین رفتن بی حسی بعد از عمل، درد و ناراحتی در افراد مختلف متفاوت است، اما به طور کلی، اکثر افراد درد آن را مانند درد کشیدن دندان بازگو می کنند. با استفاده از کمپرس سرد و مسکن می توانید درد و تورم را کاهش دهید.
ایمپلنت دندان عمری طولانی دارد و معمولا تا 25 سال در نظر گرفته می شود. بر همین اساس کاشت ایمپلنت یک راهکار دائمی جهت جایگزینی دندان های از دست رفته به حساب می آید.
کلام آخر
توصیه می کنیم برای انجام ایمپلنت دندان با انتخاب یک متخصص ایمپلنت مجرب احتمال عوارض جراحی ایمپلنت را به حداقل برسانید. زیرا یک دندانپزشک متبحر با برنامه ریزی صحیح، انتخاب دقیق محل کاشت ایمپلنت و نوع آن می تواند تا حد ممکن از بروز عوارض کاشت ایمپلنت جلوگیری کند.
چقدر مطالب عالی بود
جنس پیچ هایی که داخل فک میره چیه؟
سلام ، تیتانیوم
سلام من یکی از دندون هام رو از دست دادم و میخوام ایمپلنت کنم ،هزینه رو میفرمایید
سلام جهت اطلاع از هزینه ها با شماره های زیر تماس حاصل نمایید.
02122598369- 02122543934- 09380265439
هزینه ایمپلنت 2 دندان چقدره؟
سلام جهت اطلاع از هزینه ها با شماره های زیر تماس حاصل نمایید.
02122598369- 02122543934- 09380265439
هر واحد ایمپلنت چند جلسه زمان میبره
سلام جهت اطلاع از هزینه ها با شماره های زیر تماس حاصل نمایید.
02122598369- 02122543934- 09380265439
سلام هزینه هر واحد ایمپلنت حدودا چقدر هست؟
سلام جهت اطلاع از هزینه ها با شماره های زیر تماس حاصل نمایید.
02122598369
02122543934
09380265439
مقاله خوبی بود
چجوری باید مشاوره بگیریم از شما؟ باید حضوری بیایم مطب؟
سلام
شما میتوانید از طریق لینک زیر در سامانه ماوراطب نوبت مشاوره آنلاین بگیرید
https://mavarateb.com/doctor/%D8%AF%DA%A9%D8%AA%D8%B1-%D8%A7%D9%85%DB%8C%D8%B1-%D9%85%D9%82%D8%AF%D8%A7%D8%AF%DB%8C
چقد سایتتون قشنگه😍خیلی شیکه
سلام
وقت بخیر
هزینه انجام هر واحد ایمپلنت حداقل چن تومن هست؟
سلام جهت اطلاع از هزینه ها با شماره های زیر تماس حاصل نمایید.
02122598369
02122543934
09380265439
سلام.دکتر جان محدودیت سنی داره؟خواهرزاده من 9 سالشه دندونش شکست از ریشه درآوردنش.میتونه ایمپلنت کنه؟
هزینش رو میفرمایین
سلام جهت اطلاع از هزینه ها با شماره های زیر تماس حاصل نمایید.
02122598369
02122543934
09380265439
هزینه تعویض ایمپلنت چقدره ؟
سلام جهت اطلاع از هزینه ها با شماره های زیر تماس حاصل نمایید.
02122598369
02122543934
09380265439
بسیار جالب و کاربردی بود مطالب کلا دیدگاه بنده در رابطه با این نوع از درمان در دندان عوض شد ممنون از مطالب آموزنده
آقای دکتر ایمپلنت دندان رو تو هر سنی میشه انجام داد؟
سلام بهتر است از سن ۱۷ سالگی به بعد انجام شود
من شنیدم اینایی که ایمپلنت میکنن پودر استخون میریزن براشون…
این چی هست؟
میشه راجبش توضیح بدید
سلام ، از نظر درمانهای دندانپزشکی طرح لبخند با اصلاح دندانها و لثه انجام میشود
بسیار عالی
سلام
شما ایمپلنت یک روزه انجام میدین؟
سلام بله انجام میشه
با سلام و تشکر از مطالب مفید و سایت زیبا
لطفا بفرمایید مدت زمان ترمیم بعد از ایمپلنت حدودا چقدر هست؟
با تشکر
سلام ، بستگی به نوع جراحی و وضعیت استخوان متفاوته . حدودا بین ۲ تا ۶ ماه متغیر است
دکتر از چه سنی میشه ایمپلنت کرد؟
سلام از حدود ۱۷ سالگی
چقد سایتتون عالی شده دکتر جان معرفی میکنید طراحش رو
man pishetoon umadam. 👌🏻👌🏻
من برای سه تا دندونام نیاز به ایمپلنت دارم میشه قسطی انجام بدم ؟
سلام جهت اطلاع از هزینه ها با شماره های زیر تماس حاصل نمایید.
02122598369- 02122543934- 09380265439
بیماری خود ایمنی ممکنه باعث پس خوردن پین ایمپلنت بشه؟
در اغلب موارد افراد با بیماری خود ایمنی میتوانند بدون مشکل از درمان ایمپلنت دندانی استفاده کنند
چند وقت بعداز گذاشتن اباتمنت میشه روکش دندان را گذاشت ؟
معمولا بلافاصله بعد از گذاشتن اباتمنت روکش نیز روی آن قرار میگیرد
سایت چه طراحی زیبایی داره دست خوش🤙💎
سلام طول عمر ایمپلنت دندان چقدر است؟
با نگهداری درست و رعایت بهداشت اصولی توسط فرد، ایمپلنت یکی از ماندگارترین درمانهای دندانپزشکی است
آیا ایملنت دندان محدوده سنی دارد؟
کاشت دندان با روش ایمپلنت از سن ۱۸ سال به بالا قابل انجام است و هیچگونه محدودیت سنی ندارد و تنها مواردی که قابل توجه میباشد سلامت استخوان فک و لثه ها است.