دکتر امیر مقدادی » خدمات زیبایی دندان » افزایش زیبایی دندان ها با کامپوزیت

افزایش زیبایی دندان ها با کامپوزیت

کامپوزیت-دندان-
آنچه می خوانید...

داشتن دندان ‌هایی زیبا تاثیر فوق العاده‌ ای در چهره ما دارد و داشتن لبخند زیبا باعث جذابیت هرچه بیشتر چهره ما می‌ شود. برای داشتن یک طرح لبخند زیبا و بی عیب و نقص از روش های مختلفی استفاده می شود. یکی از این روش ها کامپوزیت دندان می باشد. همچنین از کامپوزیت برای ترمیم دندان هایی استفاده می شود که به دلیل پوسیدگی، ترک، شکستگی و غیره دچار آسیب شده اند که طی آن قسمت پوسیده یا آسیب دیده دندان برداشته می شود و سپس با پرکننده کامپوزیت پر می شود. مانند اکثر روش های ترمیم دندان، استفاده از کامپوزیت دائمی نیست و ممکن است روزی مجبور به تعویض آنها شوید. اما توجه داشته باشید کامپوزیت ها بسیار بادوام هستند و سالها عمر خواهند کرد و لبخندی زیبا و ماندگار به شما هدیه می دهند. انواع مختلفی از مواد پرکننده موجود است که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. شما و دندانپزشکتان می توانید در مورد بهترین گزینه ها برای ترمیم دندان های خود و اصلاح طرح لبخند صحبت کنید. پرکننده های کامپوزیت به همراه پرکننده های آمالگام، امروزه بیشترین استفاده را دارند. از آنجایی که پرکننده ‌های کامپوزیت به رنگ دندان هستند، می‌ توان آنها را کاملاً با رنگ دندان ‌های موجود مطابقت داد و از نظر زیبایی برای استفاده در دندان ‌های جلو یا نواحی قابل رویت ‌تر دندان به کار گرفت.

کامپوزیت دندان چیست؟

ونیرهای کامپوزیتی شامل قرار دادن مواد همرنگ دندان می باشد که به ترمیم موضعی، رفع مشکلات و عیوب دندان و ایجاد زیبایی به دندان ها مورد استفاده قرار می گیرد

این یک روش دندانپزشکی آرایشی است که می تواند برای ترمیم دندان های خرد شده، ترک خورده یا تغییر رنگ استفاده شود. کامپوزیت همچنین می تواند برای پر کردن شکاف بین دندان ها، طولانی شدن، کوتاه شدن یا محافظت از ریشه دندان استفاده شود. ونیرهای کامپوزیت در یک مراجعه به دندانپزشک زیبایی تقریباً 30 دقیقه تا یک ساعت در هر دندان طول می کشد. برای داشتن دندان هایی زیبا و سفید تنها مسواک زدن و استفاده از روش های سفید کردن دندان کافی نیست و نمی توان به نتیجه دلخواه دست پیدا کرد. امروزه همزمان با پیشرفت علم و تکنولوژی در عرضه دندانپزشکی روش های مختلفی برای ایجاد یک لبخندی زیبا وجود دارد.

جنس کامپوزیت دندان

کامپوزیت دندانی از اجزای مختلفی تشکیل شده این اجزا شامل فیلر یا پر کننده، رزین، عوامل جفت کننده که رزین و مواد پر کننده را به هم متصل می‌ کند، آغازگر که با جذب فوتون ‌های امواج نوری، عمل پلیمریزاسیون رادیکالی را آغاز می‌ کند، رنگدانه و… تشکیل شده است.

کامپوزیت نوعی ماده خمیر مانند است که برای ترمیم پوسیدگی‌ های دندان از آن استفاده می ‌شود و با امواج نوری با طول موج خاص سفت می‌ شوند و ظاهری زیبا را به دندان‌ ها می‌ بخشند.

مواد مورد استفاده در کامپوزیت معمولا فیلر یا پر کننده‌ های سختی هستند که توسط مواد متفاوتی احاطه شده ‌اند که آن‌ ها را در حالت جامد به هم متصل می‌ کند اما عناصری که با هم ترکیب می‌ شوند، ویژگی‌ های فردی خود را از دست نمی ‌دهند اما در عوض بهترین ویژگی خود را برای یک کاربرد خاص بروز می ‌دهند. کامپوزیت ‌ها حتی در بسیاری از ابزاری که روزانه با آن‌ ها سر و کار داریم مانند مبلمان و میز آشپزخانه هم وجود دارند.

کامپوزیت‌ های رزینی از سه بخش مجزا تشکیل شده ‌اند و رزین به کار رفته اجزای اصلی را به هم متصل می‌ کند و به کامپوزیت انعطاف پذیری می‌ دهد.

کامپوزیت ونیر ۱۰ دندان فک بالا - بدون تراش

موارد کاربرد کامپوزیت دندان

  • اصلاح دندان های کج
  • بستن فضای بین دو دندان
  • لمینیت ونیر
  • ترمیم دندان های ترک خورده یا شکسته
  • پر کردن دندان های پوسیده

پرکردن دندان با کامپوزیت چگونه انجام می شود؟

مراحل انجام کامپوزیت دندان نیز به این صورت است که بهترین دندانپزشک قبل از قرار دادن کامپوزیت، در ابتدا دندان ‌ها را تمیز می‌ کند تا سطحی تمیز ایجاد شود و عملکرد مواد باندینگ مختل نشود. اگر پوسیدگی نزدیک عصب دندان باشد، برای محافظت بیشتر از پالپ دندان روی آن با مواد خاصی پوشیده می شود.

سپس سطح مورد نظر توسط مواد اسیدی متخلخل می‌ شود تا به چسبیدن کامپوزیت به سطح دندان کمک کند و در نهایت مواد باندینگ را روی سطح دندان استفاده می‌ کنند و مواد کامپوزیت بر روی آن قرار می‌ گیرد، شکل داده می شود و صیقلی می ‌شود سپس دندان به شکل و عملکرد اصلی خود باز می‌ گردد.

در پایان درمان دستورالعمل های مراقبتی به شما داده می شود. رعایت بهداشت دهان و دندان، عادات غذایی مناسب و مراجعه های منظم دندانپزشکی به طول عمر کامپوزیت های دندانی کمک زیادی خواهد کرد. نتیجه به دست آمده در این پروسه و زیبایی دندان ‌ها کاملا به تجربه و مهارت دندانپزشک بستگی دارد.

انواع کامپوزیت ‌های دندانی موجود

ذرات ریز 100 نانومتری دارند. این نوع از کامپوزیت‌ ها زیبایی بیشتری دارند اما به لحاظ مقاومت در برابر نیرو های فشاری در قسمت عقبی استحکام زیادی ندارد.ز

کامپوزیت ‌هایی هستند که استحکام ماکروفیل‌ ها و صیقل پذیری میکروفیل‌ ها را با هم دارند و حاوی مخلوطی از ذرات بین 10 تا 50 میکرومتر و ذرات 40 نانومتری هستند.

اولین کامپوزیت ‌هایی بودند که به بازار معرفی شدند و دارای ذراتی بین 10 تا 50 میکرومتر است. این ذرات بزرگ استحکام بسیار خوب اما زیبایی ضعیفی دارند و مشکل صیقل دادن آن‌ ها به دلیل اندازه بزرگ ذرات پر کننده آن‌ هاست که با چشم غیر مسلح هم دیده می‌ شوند. امروزه از این نوع کامپوزیت ‌ها استفاده چندانی نمی‌ شود.

جدیدترین نسل کامپوزیت ‌ها و حاوی ذرات 20 نانومتری هستند اما ویژگی که در مورد نانوکامپوزیت‌ ها منحصر به فرد است این است که ذرات در کنار هم قرار می ‌گیرند تا نانوخوشه‌ ها را تشکیل دهند و در حقیقت به ذرات کوچکتر اجازه می‌ دهد تا با هم جمع شوند و به عنوان ذرات بزرگتر عمل کنند در نتیجه استحکام، مقاومت در برابر سایش و صیقل پذیری افزایش پیدا می‌ کند. کامپوزیت نوع ونیر نیز امروزه بسیار مورد استقبال قرار گرفته است. در این روش به دندان‌ ها هیچ آسیبی وارد نمی ‌شود و تراشی روی آن ‌ها صورت نمی‌ گیرد.

این نوع از کامپوزیت ‌ها علاوه بر اینکه استحکام بسیار بالایی دارند فاقد تخلخل هستند و قابلیت پولیش بسیار خوبی دارند. این کامپوزیت ‌ها از رنگدانه ‌هایی با رنگ طبیعی دندان ساخته ‌شده ‌‌اند، که رنگ دندان ‌هایی که تغییر پیدا کرده‌ اند را اصلاح می‌ کنند و ایرادات دندان را برطرف می‌ کنند.

بهترین زمان برای استفاده از کامپوزیت ‌ها

بهترین زمان برای استفاده از کامپوزیت ‌ها، زمانی است که بخواهید پوسیدگی ‌های دندان و فرم و شکل آن‌ ها را اصلاح کنید اما اگر انجام کامپوزیت از نظر قرار گرفتن دو فک و دندان‌ ها بر روی هم برای فرد صلاح نباشد و سبب ایجاد شکلی نازیبا در دندان‌ ها شود روش ارتودنسی پیشنهاد می شود.

مراقبت های لازم بعد از کامپوزیت دندان

همان طور که می دانید برای مراقبت از دندان ‌ها باید به صورت مرتب مسواک بزنید، اما مسواک به تنهایی توانایی تمیز کردن تمامی فواصل بین دندان‌ ها را ندارد و حتما می ‌بایست از نخ دندان نیز استفاده کنید. همچنین خوردن مواد غذایی سفت می ‌تواند به دندان‌ های کامپوزیت شده آسیب برساند. بعد از خوردن مواد غذایی که رنگدانه‌ های تیره دارند مانند چای، قهوه حتما دندان ‌های خود را مسواک کنید، چون کامپوزیت ‌ها هم خاصیت رنگ پذیری دارند.

کامپوزیت یا لمینت

یکی از مزایای کامپوزیت در مقایسه با لمینت دندان هزینه کمتر است و زمان کمتری برای اجرای آن نیاز است. همچنین هنگام نصب لمینت دندان مینای دندان کمی تراشیده می ‌شود تا روکش لمینت نصب شود اما برای کامپوزیت دندان تنها مقدار کمی کار آماده ‌سازی نیاز است که بر روی دندان‌ های طبیعی اضافه می ‌شود. یکی دیگر از مزایای کامپوزیت نسبت به لمینت در این است که می‌ توانید روکش‌ های کامپوزیت را هر زمان که خواستید حذف کنید.

اما لمینت سرامیکی نیز مزایای خاص خود را دارد روکش لمینت سرامیکی بسیار مقاوم ‌تر و بادوام ‌تر از کامپوزیت است، اما لمینت سرامیکی را نمی‌ توان مانند کامپوزیت ترمیم کرد و اگر آسیب ببیند باید کلا جایگزین شود. همچنین روکش لمینت حساسیت کمتری نسبت به رنگ پذیری و لکه در مقایسه با کامپوزیت دارد، هرچند که در هر دو روش باید مصرف مواد غذایی رنگ دار مانند چای، قهوه را محدود کرد و پس از مصرف حتما دندان ‌ها را شستشو داد.

روکش ‌های لمینت اگر به درستی بر روی دندان قرار بگیرند هرگز از دندان جدا نمی ‌شوند اما امکان شکستگی یا لب پریدگی آن وجود دارد. لازم به ذکر است دندان ترمیم شده با لمینت به همان اندازه در برابر پوسیدگی آسیب پذیر است که دندان طبیعی دچار می‌ شود، بنابراین اهمیت به بهداشت دهان و دندان از عوامل مهم و تاثیر گذار جهت افزایش طول عمر روکش ‌های لمینت می‌ باشد.

طراحی لبخند با لمینیت های سرامیکی-
بازسازی کامل دندان_های از دست رفته با روکش_های سرامیکی بر پایه ایمپلنت-

مزایای ونیرهای کامپوزیتی

یکی از مزایای استفاده از روکش های کامپوزیتی نسبت به روکش های چینی هزینه ونیرهای کامپوزیتی کمتر آن می باشد. برای افرادی که تمایل به صرف هزینه های بالا ندارند ونیر های کامپوزیتی، گزینه بسیار خوبی می باشد. روکش های کامپوزیتی معمولا در همان روز بر روی دندان قرار می گیرند.

آیا کامپوزیت ونیر به دندان ها آسیب می رساند؟

یکی از سوالاتی که ممکن است برای بسیاری از افراد مطرح شود این است که آیا کامپوزیت ونیر به دندان ها آسیب می رساند و آنها را خراب می کند؟

در پاسخ به این سوال که آیا کامپوزیت ونیرها دندان ها را خراب می کنند یا خیر؟ باید پاسخ دهیم خیر. کامپوزیت ونیرها به هیچ وجه موجب خرابی دندان های طبیعی نمی شوند.

در واقع به منظور درمان مشکلاتی مانند تغییر رنگ دندان ها، ترمیم دندان هایی که لب پر شده اند، افزایش طول تاج دندان ها، بستن فاصله بین دندانی از روکش های کامپوزیتی متصل به دندان های طبیعی استفاده می شود. زمانی که روکش ها به دندان ها متصل شدند به کمک یک وسیله نور مخصوص به دندان ها تابیده می شود و کامپوزیت محکم و سفت شده و پس از آن صیقل داده می شوند.

ونیرهای کامپوزیت بسیار سخت و مقاوم در برابر آسیب های دندانی می باشند. ونیرهای کامپوزیتی به دندان های طبیعی آسیب نمی رسانند و باعث می شوند دندان ها در برابر لکه و همچنین آسیب دندان ها مقاوم باشند.

اگر خواهان لبخندی جذاب و زیبا هستید کامپوزیت ونیرها می توانند شما را در رسیدن به این هدف کمک کنند. کامپوزیت ونیرها نسبت به روکش های چینی مزایای بسیار زیادی دارند اگرچه روکش های چینی در مقایسه با روکش های کامپوزیتی طول عمر طولانی تری خواهند داشت.

منابع:

https://feildfamilydentistry.com/composite-fillings/

اشتراک گذاری مطلب:

دکتر مقدادی

دکتر امیر مقدادی

فارغ التحصیل  از دانشگاه Comenius در رشته دکترای حرفه‌ای دندانپزشکی و استوماتولوژی 
حدود دو دهه سابقه کار حرفه ای در زمینه های مختلف دندانپزشکی در مطب خصوصی

2 Responses
  1. من سه سال پیش پیشتون کامپوزیت انجام دادم
    و واقعا از کیفیت کارتون بسیار راضیم
    الان برای همسرم میخوام مراجعه کنیم
    میخواستم بدونم چقدر هزینه اش شده؟

    1. سلام جهت آگاهی از هزینه ها با شماره های زیر تماس بگیرید
      02122598369 – 02122543934 – 09380265439

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *